Somon Beğendi
Osmanlı Yemek Kültürü, Modern Türk mutfağı ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’ in kaleminden şeflerin özel Yemek Tariflerinden olan “Somon Beğendi Tarifi” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
Somon Beğendi Tarifi; şef Yılmaz Seçim
Somon Beğendi Kullanılacak Malzemeler;
* 200 gr norveç somon
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı ılık süt
* 50 gr kaşar rendesi
* Muskat
* Kajun
* Tuz
* Karabiber
Somon Beğendi İşlem Basamakları;
Somon Beğendi Beğendisi için;
-Patlıcanları kürdan ile delin, direk ateş üzerinde 15-20 dakika pişirin.
-Dışı iyice pişen patlıcanları alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırın, ince kıyın.
-Tencerede sıvıyağ ısıtın, unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar kavurun.
-Közlenmiş ve temizlenmiş patlıcanları ekleyerek karıştırmaya devam edin.
-Tencereyi ateşten alın, kaşarları ekleyin, karıştırarak yedirin.
-Bu karışımı bir kaseye dökün, tuz, muskat ve ılık sütü ekleyin, karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakın.
Somon Beğendi Somonu için;
-Somonu derisiz tarafını kajun baharatına bulayın.
-Tavaya yağı ekleyin, önce baharatlı olan kısmına, sonra derili olan kısmına renk verin.
-Ardından 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirin.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli balık yemekleri denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz…
Yorumlar
Yorum Gönder